Топ Новости >


Достоевски рекол дека „злосторникот секогаш се враќа на местото на злосторството“.

Еве го Франгов - клучарот на „Радио Телевизија Гевгелија“ како виси предизборно на нелегално место за партиска пропаганда - од фасадата на зградата на „РТГ“. Франгов во септември 2009 кога стапи на функцијата градоначалник како кандидат на ДПМНЕ нареди затварање на РТГ со ланци и катанци (физичко затварање), а вработените останаа без пристап до своето работно место и без работа. Зградата на РТГ до ден денешен е празна и нефункционална. Всушност целта беше да се замолчи медиумот. И, кој сега може после осум години да влезе во зградата и да постави рекламен партиски транспарент, ако не клучарот на „РТГ“. 

Еве го, и на бандери го има, и на канделабри, само добро е што не е „жална вест“, туку најава за постизборна ожалостеност.

ДИК, ОИК, антикорупциска, организатори и учесници на предизборните активности: - До кога ќе гледате како Франгов го крши изборниот законик на РМ? Или го оставате сам да свисне, како што на народот му прекисне!?

ФОТО: Централно градско шеталиште во Гевгелија - Народно движење за Македонија со партиски билборд на откупен рекламен простор, а плакатот на кандидатот на гевгелиски ДПМНЕ на зградата на „убиениот гевгелиски А1“

 


Бона Лиза

Фото колаж од гордата алапача

Повеќе

Губитнички отпад

Партиски пропаганден плакат - отпад во центарот на Гевгелија

Повеќе

Одбрана за имунитет

Како да го одбраните имунитетот - препорака за пратеници 

Повеќе

Лажниот Корлеоне

Грујо уште плаши мали деца

Повеќе

Риболовци на Вардар

Викенд релаксација со трска и водениот мир

Повеќе

Духот од шишето

Шишето му е омилено за криење, ама и блискоста и јавнто кокетирање со власта не ги запоставува

Повеќе

Гевгелија под ѕвездите

Десетчасовниот застој во дотурот со електрична енергија ја остави Гевгелија во мрак, сама со ѕвездите 

Повеќе

Децата со љубов за Гевгелија

Најмалите од детските градинки во посета на локалната самоуправа по повод Општинскиот празник

Повеќе

Автостопер

Новиот превоз на Илчо велешки

Повеќе

Затревен Комуналец

Трева за добредојде на новата власт

Повеќе

 

 
 
 

Не пропуштајте ...

2014 Сите права задржани © ГевгелијаНет
Не е дозволено превземање на вестите без писмено одобрување.