Топ Новости >
По повод Меѓународниот ден на мирот 21 септември повеќе невладини организации преку работилница, филмска проекција, перформанси и други уметнички изрази бара од власта да престане со специјалната војна против граѓанското општество и да им даде простор на слободната мисла и делување, како што е пропишано во Уставот и меѓународните документи на кои се обврзала Република Македонија
Има многу начини песокот да се претвори во уметност
Културен перформанс со порака за подигање свеста на младите за користење здрава вода, која е неопходна за здрав развој на човековиот организам, организиран од скопската Фондација „Срце од срце“, иницијативата „Арсена“ и ЗГ „Патокази“ од Гевгелија
Фондацијата „Срце од срце“ и ЗГ „Патокази“ на 23 јули (среда) организираат уметнички перформанс посветен на младите и подигањето на свеста за користење здрава и безбедна вода
Јавна дискусија од проектот „Живи библиотеки“ - архиви на граѓанска непослушност - со претставници од невладиниот сектор од Белград, Битола, Прилеп, Гвегелија одржана во Гевгелија
Во Мобилната монтажна галерија е отворена изложба на фотографии од проектот Фото Глас кој стана платформа на самоиницијатива на граѓаните преку социјалните мрежи со една фотографија да иницираат решавање на локален проблем
Изложба на Ирена Којкова Пејовиќ во Гевгелија 
Промоција на најновите истражувања на експертски тим од областа на правото и кривичниот законик, предводени од новинарот Саше Димовски
Читачка средба за романот „Смрт во Венеција“ од Томас Ман
Страница 8 од 11

 
 
 

Не пропуштајте ...

2014 Сите права задржани © ГевгелијаНет
Не е дозволено превземање на вестите без писмено одобрување.