Топ Новости >

Сенка на Земјата од Месечината

  • Недела, Јул 16 2017


Поглед од вселената за тоа што се случува со Земјата кога има затемнување на Сонцето.

Многу интересна снимка од метеоролошки геостационарен сателит за време за целосно затемнување на Сонцето. Сателитот се вика „Химавари-8“, a затемувањето се случило на 9 март 2016 на територија од источна Австралија и југо-источна Азија. За набљудувачите на Земјата затемнувањето траело околу 4 минути.
Овој видео клип добро го доловува движењето на сенката низ Земјината топка, а на океаните се гледа отсјајот од Сонцето од водните површини.

Во долниот десен агол има можност за забавување на видео клипот за да можете подобро да го пратите движењето на сенката од Месечината и отсјајот од Сонцето. 

Извор: Орион


Необична танцувачка двојка

ВИДЕО: Ајде да танцуваме

Повеќе

Прва фотографија од црна материја што спојува две галаксии

Астрофизичарите од Канада успеале да ја направат првата слика на „мост“ од црна материја за кој се верува дека поврзува две галаксии

Повеќе

Мајки со бебиња играат Деспасито

ВИДЕО: Светскиот хит-ритам прифатен и од мајките

Повеќе

Деспасито на Балкански начин

Тактот е ист, ама звучи „Диж се Тито“

Повеќе

Севременскиот такт на Деспасито

Станлио и Олио во танцовиот ритам кој ги плени сите на планетава

Повеќе

Видео: Весела математика

Колку е стара сестра ми? е прашањето од математичкиот проблем кој го решаваат упорно двајцата колеги

Повеќе

Ајде на рекреација

Велосипедзмот - градски спорт во тренд

Повеќе

Сенка на Земјата од Месечината

Видео: Сателитска снимка за сенката што ја фрла месечината врз Земјата 

Повеќе

Вкусно и неодоливо

Живот со стил за едно кученце

Повеќе

Крш и лом

Видео: Како се справуваме со лагите

Повеќе

 


 

 
 
 

Не пропуштајте ...

2014 Сите права задржани © ГевгелијаНет
Не е дозволено превземање на вестите без писмено одобрување.