Топ Новости >
Сем Вакнин: Од каде му се на Ставревески 10 милијарди за да го зголеми буџетот? Одговорот лежи во извештајот на ММФ. Нивниот извештај вели дека Владата им должи многу пари на граѓаните, и на македонските компании
Груевски да објави колу фирми настрадале од „селективната казнена политика“, бараат од ЛДП
Ставрески повикан да се произнесе, но тој не се потруди пред јавноста да излезе со државната завршна сметка. Ревизорите не биле во целост сигурни за трошењето во некои ставки?! Или, пак, кај нив постоел сомнеж за ненаменско трошење на буџетските средства
Воведувањето на денарот мораше да се спрема во тајност, без било кој да знае било што, а особено не Србија
Пензискиот Фонд на РМ е во дефицит од 20 милијарди 845 милиони денари
Власта секојдневно се задолжува, за првите месеци од годината владата го зголемила долгот за 116 милиони евра, се задолжила 352 милиони, а вратила долг од 236 милиони евра
Приодот што следува бара промени за да се овозможи развој на домашната економија
Сајтот на „Синохидро“ избришан, по објавата на 15-та бомба на опозицијата и снимките како е договарана провизија од 15 милиони евра
Со капитални расходи од 93 милиони денари, или во проценти само 26,22% од вкупната буџетска структура Општина Гевгелија има незадоволителна развојна компонента
Страница 3 од 6

 
 
 

Не пропуштајте ...

2014 Сите права задржани © ГевгелијаНет
Не е дозволено превземање на вестите без писмено одобрување.