Топ Новости >
Априлијада Featured
Близу 500 Ученици од ООУ „Крсте Мисирков“ денес со маски ја одржаа манифестацијата на пролетта и шегата „Априлијада“
Со првите денови на пролетта и погодните временски услови,  во Гевгелија започна акцијата за санирање на уличните дупки како и обновување на хоризонталната улична сигнализација
По завршувањето на реконструкција на овој патен правец, изведувачот ќе продолжи со санација на другата автопатна лента во правец Демир Капија - Неготино
Интензивирање на Амбасадорските контакти на Општина Гевгелија Featured
За четири месеци шест Амбасадорски посети на Општина Гевгелија и реализирани средби со градоначалникот Сашо Поцков
Паркингот ќе се гради на локацијата на стариот сервисен објект на ЈП „Комунален сервис“ кој се наоѓа до ООУ „Јосип Броз Тито“
Од 15 мај во оптег ќе бидат пуштени нови полимерни банкноти
Владата на денешната седница донела одлука за еднострано раскинување на договорот со фирмата концесионер на Казандол
Oбвинителството поднесе обвиненија за тероризам против 30 лица
Водата приоритетен општински проект за Гевгелија Featured
Советот на општината донесе четири одлуки за реализација на приоритетниот проект за 2018 наменет за водоснабдување 
Страница 3 од 130

 
 
 

Не пропуштајте ...

2014 Сите права задржани © ГевгелијаНет
Не е дозволено превземање на вестите без писмено одобрување.