Се асфалтира дел од патот Гевгелија-Богданци и заобиколницата кај Богданци

Јавното претпријатија за државни патишта деновиве преку ангажираниот изведувач „Македонија пат“ работи на асфалтирање на дел од патот Гевгелија-Богданци. Се асфалтира потегот од „Понов мост“ до локално наречената точка „Дуплата кривина“, што е оценка дека е најлошиот дел од патот. Градежната механизација на  „Македонија пат“ од понеделникот е на терен. На оваа патна делница ќе … Продолжи со читање Се асфалтира дел од патот Гевгелија-Богданци и заобиколницата кај Богданци