Топ Новости
Подвижните слики од кутијата наречена телевизор беше доживување и статусно достигнување за семејствата во 60-те години од минатиот век во…
Растечки број на птиците и гулабите во Гевгелија кои никој не ги храни како атракција на урбаниот простор е се…
Тропско овошје кое вирее и во Гевгелија
Цветот на слободата - некогаш импозантното уметничко дело на скулпторот Јордан Грабул, денеска низ својата шуплива лимена конструкција и по…
Посветено на копнената птица, симбол на мирот
Музичките и сценските афинитети на младите одсекогаш мамеле голем интерес кај публиката
Поранешниот премиер го одлага одењето во затвор поради пишување книга
Езерото во октомври питомо и мирно ги мами рибарите, шетачите, дури сонцето ги милува сите во Дојран
Познатата фонтана „Детенцето со рипка“ во центарот на Гевгелија веќе неколку децении наназад е препознатлив фото мотив од најужниот град…
Страница 9 од 40

 
 

 
 

Не пропуштајте ...

2014 Сите права задржани © ГевгелијаНет
Не е дозволено превземање на вестите без писмено одобрување.