Топ Новости
По повод Светскиот ден на планината- 11 декември, ФПСМ додели плакета за придонес во развивање на планинарството, постхумно за гевгелискиот планинар, алпинист и првиот гевгелиски Монт Еверeст патник, д-р Георги Петков
74 години организирана образовна дејност со над 400 работници наставен образовен кадар и близу 2.500 ученици и средношколци и 74 генерации изучени деца и наши сегашни сограѓани ... тоа е гордоста на оваа професија
Од стариот фото албум на гевгеличани
Подвижните слики од кутијата наречена телевизор беше доживување и статусно достигнување за семејствата во 60-те години од минатиот век во Гевгелија
Растечки број на птиците и гулабите во Гевгелија кои никој не ги храни како атракција на урбаниот простор е се поприсутна слика деновиве
Тропско овошје кое вирее и во Гевгелија
Цветот на слободата - некогаш импозантното уметничко дело на скулпторот Јордан Грабул, денеска низ својата шуплива лимена конструкција и по некое парче метал останато на врвот сведочи за денешното време
Посветено на копнената птица, симбол на мирот
Музичките и сценските афинитети на младите одсекогаш мамеле голем интерес кај публиката
Страница 1 од 32

 
 

 
 

Не пропуштајте ...

2014 Сите права задржани © ГевгелијаНет
Не е дозволено превземање на вестите без писмено одобрување.