Топ Новости >
Изложба на најновиот циклус „Записи“ во Домот на културата „Иван Мазов - Климе“ во Кавадарци
42 активности од културата ќе бидат финансирани со четири милиони денари од Буџетот на општина Гевгелија за 2015 година
Дискусиона сесија и јавен настан за донирање книги преку проектот „Живи библиотеки“ со обраќање на Ноа Трајстер од „Учителот Незнајко и неговите комитети“ од Белград
Битолски „Интимен театар“ со премиерата на претставата „Со љубовта шегување нема“ на текстови од францускиот писател Алфред де Мисе
Ова е веќе трет советнички состав кој гласа за ваквата програма, и на ист начин со бришење на ставката, или пренамена на средствата во други буџетски програми завршуваат неславно со „copy paste“ за следната година
Заокружување на истражувачко-кураторски процес насловен „ЖИВИ БИБЛИОТЕКИ: архиви на граѓанска непослушност“
Можете ли да ги замислите модерните супер херои портретирани во стил од 16-от век?
Меѓународната книжевна награда „Гогољ“ ја заслужи за неговото прозно творештво, посебно за романите „Лифтот (не) е за двајца“, „Твоите=мои очи“ и „Дали го сакате Дали“
Тридеценискиот уметнички живот не ги исполни амбициите на овој талентиран уште во рани години млад музичар – фаготист, па се ангажирал и како продуцент, сценарист и режисер на бројни културни настани во земјава и светот, менаџер на новите музички надежи кои веќе остваруваат своја самостојна кариера, а во последните години и како активен хуманист
Страница 8 од 12

 
 
 

Не пропуштајте ...

2014 Сите права задржани © ГевгелијаНет
Не е дозволено превземање на вестите без писмено одобрување.