Gevgelijanet - Арт
Топ Новости >
Можете ли да ги замислите модерните супер херои портретирани во стил од 16-от век?
Меѓународната книжевна награда „Гогољ“ ја заслужи за неговото прозно творештво, посебно за романите „Лифтот (не) е за двајца“, „Твоите=мои очи“ и „Дали го сакате Дали“
Тридеценискиот уметнички живот не ги исполни амбициите на овој талентиран уште во рани години млад музичар – фаготист, па се ангажирал и како продуцент, сценарист и режисер на бројни културни настани во земјава и светот, менаџер на новите музички надежи кои веќе остваруваат своја самостојна кариера, а во последните години и како активен хуманист
Промоција на трудот на долгогодишниот планинар и член на ПД „Кожуф“ - Андон Стојчев по повод шест деценискиот јубилеј
Турнејата низ Македонија „Солидарност за слобода“ завршува денес со концерт во МКЦ Скопје
Џез импровизацијата од Њујорк за студентите врз принципот еден-на-еден, со цел запознавање на најзначајните примери за богатите и разновидни форми на изразување кои ја обликуваат американската култура
Одбележувања во Прилеп, пред зградата на участокот и во Скопје во Мобилната Галерија ЦАЦ
Словенската државна радио телевизија во својот прилог за Скопје, најновиот градежен проект „Скопје 2014 “ го нарече Балкански Дизнилен
По повод Меѓународниот ден на мирот 21 септември повеќе невладини организации преку работилница, филмска проекција, перформанси и други уметнички изрази бара од власта да престане со специјалната војна против граѓанското општество и да им даде простор на слободната мисла и делување, како што е пропишано во Уставот и меѓународните документи на кои се обврзала Република Македонија
Страница 9 од 13

 
 

 

Не пропуштајте ...

2014 Сите права задржани © ГевгелијаНет
Не е дозволено превземање на вестите без писмено одобрување.