Gevgelijanet - Детски семафор 2018 - Општински натпревар Гевгелија
Топ Новости >

Детски семафор 2018 - Општински натпревар Гевгелија

  • Четврток, Мај 10 2018

{flike}


Денес во организација на Републичкиот Совет за безбедност на сообраќајот на патиштата во Основното училиште „Крсте Петков Мисирков“ во Гевгелија се одржa општински натпревар „Детски семафор“ на кој учество земаа учениците од Општинските основни училиштата „Владо Кантарџиев“, „Ристо Шуклев“ од Негорци, „Климент Охриски“ од Миравци и екипата од домаќините  „Крсте Мисирков“ од Гевгелија.

Натпреварот се состои од два дела и тоа практичен дел - вешто возење на велосипед и теоретски дел, односно познавање на правилата и прописите во сообраќајот.Комисијата за оценување на резултатите од практичниот и едукативниот дел на натпреварувачите ги прогласија екипните и поединечни победници.

Во целокупен пласман за најдобра беше прогласена екипата на ООУ„Климент Охридски“ од Миравци, под менторство на Љубица Зумрова, бидејќи истата постигна најдобри поединечни резултати.

Во групата од VII-VIII одделение најдобри резултати во машка конкуренција постигна ученикот Трајче Динев од ООУ „Владо Кантарџиев“, а во женска конкуренција Теодора Николовска“ од ООУ „Климент Охрдски“.

Во групата до VI одделение најдобри резултати во машка конкуренција покажаа учениците Александар Ристов од ООУ„Климент Охридски“ и Костадин Ташков од ООУ„Ристо Шуклев“ во Негорци. Во женска конкуренција првите места ги освоија Марија Јованова од ООУ„Климент Охридски“ и Јована Ѓоревска од ООУ„Крсте Мисирков“.

Пред почетокот на натпреварувачкиот дел учесниците ги посети градоначалникот на Општина Гевгелија Сашо Поцков и на најмладите учесници во сообраќајот и како пешаци, и како велосипедисти, им укажа на важноста на оваа манифестација во поглед на едукацијата на сообраќајните правила, прописи и  сообраќајна култура на патиштата и улиците.Се асфалтира улицата „Едвард Кардељ“ во Нов Дојран

Летото е период на засилена градежна активност за подобрување на инфраструктурата во Општина Дојран

Повеќе

Младите активни во евроинтеграцијата на Македонија

Во Струмица утре  - Работилница за врсничка едукација за Европската Унија и улогата на младите 

Повеќе

Владата со промотивна и информативна кампања за референдумот

Кампањата ќе се води согласно стандардите за јавни коминукации од интерес на јавноста и тоа релевантност, објективно и информативно комуницирање, непартиски комуникации, како и пропорционалност и

Повеќе

Бесим Деари привремено ќе раководи со БЈБ

Владата го разреши дирекорот на Бирото за јавна безбедност и на негово место привремено го постави досегашниот заменик директор 

Повеќе

Одбележан уменскиот панаѓур „Св. Пантелејмон“

Традиционално и годинава во организација на Месната заедница од село Ума, се одржа уменскиот панаѓур „Свети Пантелејмон“ во чест на верскиот штитеник по кој е насловена и тамошната црква

Повеќе

Летната опуштеност ги раздвижи крадците

За една недела извршени девет кражби во Гевгелија

Повеќе

Разрешувањето на директорот на БЈБ пред Влада во вторник

Владата во вторник ќе решава за разрешувањето на Лазе Велковски, а дали ќе има и постапка за кривична одговорност за злоупотреба на службена должност и овластувања засега нема најави од МВР

Повеќе

Мерка дисциплинска постапка за воспитувачката во гевгелиска градинка

За случајот се заинтересира и народниот правобранител кој побара да се преземат сите мерки за расветлување на истиот, но и да има одговорност за направениот инцидент

Повеќе

Елаборатот за штетите од невремето во подготовка

Владата треба да ги обештети земјоделците и правните субјекти по усвојувањето на елаборатот од страна на Советот на општината и второстепената комисија за елементарни непогоди

Повеќе

Гевгелија ги чествува двата Илиндена

Честит празник! Да ни е вечен Илинден!

Повеќе


 


ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ:

Се асфалтира улицата „Едвард Кардељ“ во Нов Дојран

Летото е период на засилена градежна активност за подобрување на инфраструктурата во Општина Дојран

Повеќе

Младите активни во евроинтеграцијата на Македонија

Во Струмица утре  - Работилница за врсничка едукација за Европската Унија и улогата на младите 

Повеќе

Владата со промотивна и информативна кампања за референдумот

Кампањата ќе се води согласно стандардите за јавни коминукации од интерес на јавноста и тоа релевантност, објективно и информативно комуницирање, непартиски комуникации, како и пропорционалност и

Повеќе

Бесим Деари привремено ќе раководи со БЈБ

Владата го разреши дирекорот на Бирото за јавна безбедност и на негово место привремено го постави досегашниот заменик директор 

Повеќе

Одбележан уменскиот панаѓур „Св. Пантелејмон“

Традиционално и годинава во организација на Месната заедница од село Ума, се одржа уменскиот панаѓур „Свети Пантелејмон“ во чест на верскиот штитеник по кој е насловена и тамошната црква

Повеќе

Летната опуштеност ги раздвижи крадците

За една недела извршени девет кражби во Гевгелија

Повеќе

Разрешувањето на директорот на БЈБ пред Влада во вторник

Владата во вторник ќе решава за разрешувањето на Лазе Велковски, а дали ќе има и постапка за кривична одговорност за злоупотреба на службена должност и овластувања засега нема најави од МВР

Повеќе

Мерка дисциплинска постапка за воспитувачката во гевгелиска градинка

За случајот се заинтересира и народниот правобранител кој побара да се преземат сите мерки за расветлување на истиот, но и да има одговорност за направениот инцидент

Повеќе

Елаборатот за штетите од невремето во подготовка

Владата треба да ги обештети земјоделците и правните субјекти по усвојувањето на елаборатот од страна на Советот на општината и второстепената комисија за елементарни непогоди

Повеќе

Гевгелија ги чествува двата Илиндена

Честит празник! Да ни е вечен Илинден!

Повеќе

 
 

 

Не пропуштајте ...

2014 Сите права задржани © ГевгелијаНет
Не е дозволено превземање на вестите без писмено одобрување.