Топ Новости

Соопштение од Општинска изборна комисија Гевгелија

  • Петок, Сеп 21 2018

 

 

 

Општинската изборна комисија Гевгелија, надлежна за подготовка, организирање и спроведување на Референдумот на државно ниво, 30 септември 2018 година, на територијата на општина Гевгелија, ЈА ИНФОРМИРА ЈАВНОСТА дека:

1. Канцеларијата на Општинската изборна комисија Гевгелија е променета. Новото седиште на ОИК Гевгелја се наоѓа на ул:„Борис Карпузов“ ББ, на паркинг просторот позади зградата на стар Извршен совет.

2. Со Решение за утврдување и објава на описите на избирачките места од Државната изборна комисија, бр17 - 1735/1 од 29.08.2018 година е извршена промена на локацијата на 3 (три) Избирачки места и тоа: ИМ бр.0347, 0357, 0362:

- Избирачкото место бр.0347 наместо во „Управа за јавни приходи“ се преместува во ООУ „Крсте Мисирков“ Гевгелија;

- Избирачкото место бр.0357 наместо во „Месна заедница Негорци“ се преместува во „Дом на културата Негорци“;

- Избирачкото место бр.0362 наместо во „Библиотека Миравци“, се преместува во ООУ „Климент Охридски Миравци“.

3. Граѓаните, односно гласачите од населеното место Габрово - Избирачкото место бр.0366, правото на гласање ќе го остврат во Петрово во избирачкото место бр.0365 - во „Младинскиот дом Петрово“, согласно Упатството од Државната изборна за начин на гласање на избирачки места со помалку од 10 избирачи, бр.08.1919/1 од 14.09.2018 година.

Ова соопштение е со цел граѓаните, односно гласачите кои гласаат од овие избирачки места бидат НАВРЕМЕНО ИНФОРМИРАНИ И ЗАПОЗНАЕНИ за измените на Избирачките места.

Општинска изборна комисија Гевгелија

 


ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ:

10 декември - Светски ден на човековите права и Ден на полициска превенција

Општина Гевгелија домаќин на Свечена седница на локалните совети за превенција

Повеќе

Јавна расправа по нацрт Буџетот на Општината за 2019

Основниот финансиски документ на општина Гевгелија за наредната 2019 година е

Повеќе

Оглас за вработување на воспитувачки во градинки

МТСП на оглас бара 30 воспитувачи/ки кои ќе се вклучат во програмата за

Повеќе

Влатко Видимче нов претседател на ОО на СДСМ Гевгелија

Изборот на Видимче за претседател на Општинската организација на СДСМ е извршен

Повеќе

Протести во Белград

Под слоганот „Стоп на крвавите кошули“ вечерва започна протест во Белград пред

Повеќе

Македонија го празнува Св.Климент Охридски

8-и декември - неработен ден во чест на делата на просветителот Свети Климент

Повеќе

Проширена мрежата за јавно осветлување во Општина Богданци

Поставени се 55 нови бандери и 89 нови светилки во Богданци, Стојаково, Ѓавото

Повеќе

Се асфалтира патот Гевгелија-Негорци

Асфалтна постилка за патната делница Гевгелија-Негорци долга 6,5 километри веќе

Повеќе

60 години образовна дејност - ООУ „Крсте Мисирков“ Гевгелија

Подготвена свечена културно-уметничка програма со наслов „И ние сме Мисирков“

Повеќе

Владата исплати 60,7 милиони денари финансиска помош на општина Гевгелија

Поцков: Средства во износ од 60.700.000 денари Владата на РМ одобри за

Повеќе

 
 

 
 

Не пропуштајте ...

2014 Сите права задржани © ГевгелијаНет
Не е дозволено превземање на вестите без писмено одобрување.