Продажба на градежни парцели за станбени објекти во Гевгелија

Сабота, 12 Јануари 2019

Општина Гевгелија објави на јавна продажба седум парцели наменети за изградба на станбени објекти за домување, во месноста Моински пат и населбата Караорман

 

 

Општина Гевгелија објави на јавна продажба седум парцели наменети за изградба на станбени објекти за домување. Огласените парцели за продажба се наоѓаат во западниот дел на Гевгелија кај Моински пат и во населбата Караорман.

Електронското јавно наддавање е закажано за 1 февруари во термините од 9 до 9:30 за парцелите кај Моин, односно од 10 до 12 часот за парцелите во населбата Караорман. Почетната цена за лицитирање е 61 денар за еден метар квадратен.

Ориентир за заинтересираните лицитатори може да биде покрај местоположбата и големината на парцелата. Така, две од парцелите кои се наоѓаат покрај Моински пат имаат површина од 362 и 467 метри квадратни. Останатите пет парцели кај Караорман се помали и имаат површина од 285 до 306 метри квадратни.

Заинтересираните физички и правни лица треба да поднесат пријава за учество на јавното наддавање (во електронска форма на интернет адреса: www.gradezno-zemjiste.mk, за секоја градежна парцела поединечно, во која треба да биде наведено за која парцела се однесува самата пријава и кои документи се составен дел на пријавата), комплетирана со следните докази:

1. Пријава од подносителот, во која се наведени податоците за која градежна парцела се однесува истата и кои документи се составен дел на пријавата;
2. Банкарска гаранција за сериозност на понудата во износ даден во табеларниот преглед, со рок на важност до 01.09.2019 година;
3. За физичките лица уверение за државјанство
4. За правните лица доказ за регистрација на правното лице од соодветен регистар (тековна состојба не постара од 7 (седум) дена од денот на пријавувањето);
5. Уредно полномошно за полномошникот што го претставува правното лице, односно доказ за својството овластено одговорно лице за правното лице;
6. e-mail адреса на подносителот на пријавата, преку која ќе се врши постапката на регистрирање за учество на електронското јавно наддавање, и
7. Изјава од подносителот, во која се согласува со условите во објавата.

Заинтересираните правни и физички лица за учество во лицитирањето може да се пријават за учество на јавното наддавање по електронски пат до 30.01.2019 година на следната интернет адреса: www.gradezno-zemjiste.mk, на која ќе се одржи и електронските јавното наддавање.

 

Last modified on Сабота, 12 Јануари 2019 - 19:46

.

.


ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ:

Од Стојаково до Пекинг со ново македонско-грчко пријателство

Дека патувањата зближуваат докажува и последната информација која ја добиваме

Повеќе

Јовески: Знаеме како се давани парите во случајот „Рекет“

Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески, вели дека знаат како и од каде

Повеќе

Од ноќеска поевтинуваат горивата

Цената на бензините од ноќеска на полноќ се намалува за еден денар, а на

Повеќе

Поставување на нови успорувачи низ улиците во Гевгелија

Работна екипа на фирмата „Ве груп“ од Радовиш денешниот неделен ден е на терен

Повеќе

Зголемен прометот на ГП Богородица, полицијата дели вода на патниците

Годишноодморските смени кои се изведуваат секој десетти ден во месецот и викенд

Повеќе

Од викендов издавање дозволи за риболов на Дојранско езеро

Новиот концесионер на Дојранското Езеро "Костреж 2018" од с.Николич упати

Повеќе

Стојачани го развиорија МК знамето на Кинескиот ѕид

По дваесет дневно патешествие двајцата автомобилисти авантуристи од

Повеќе

Прекинот на струја за викендот ОДЛОЖЕН

Од ЕВН КЕЦ Гевгелија известуваат дека најавените работи за модернизација на

Повеќе

Деца од Гевгелија на бесплатен одмор во Струга

Во организација на Министерството за труд и социјала, а во соработка со

Повеќе

Асфалтирање на улични краци во Миравци и Давидово

Улицата „Климент Охридски“ во Миравци од вчера е во работна атмосфера. Се

Повеќе

 
 

 
 

Не пропуштајте ...

2014 Сите права задржани © ГевгелијаНет
Не е дозволено превземање на вестите без писмено одобрување.