Топ Новости
Под овој слоган неделава во Скопје се собраа девет активистички јадра од Македонија кои заедно со „Плоштад Слобода“ требаше да го реализираат завршниот настан од проектот „Граѓански Активатор“
По објавата на директорот на Управата за јавни приходи Горан Трајковски дека воведувањето обврска за плаќање на ДДВ е на барање на малите и ситни бизиси, треба да се покријат намерите на Владата за воведување на оваа обврска кон претпријатијата кои годишно остваруваат приходи до еден милиони денари
Постои тенденција кај власта да ги занемарува партизанското движење, НОБ и АСНОМ на сметка на други периоди од историјата
Почетокот на туристичката сезона која што дојранчани вообичаено ја најавуваат за 15 јули, гостите на ова најтопло езеро не го промашија, но ветувањата на министерот за Транспорт и врски очигледно го промашија стартот на туристичката сезона
Како чин на солидарност со тројцата професори од Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип кои веќе 11 дена штрајкуваат со глад и спијат на под во просториите на СОНК во Штип, денеска и раководството на Регионалниот одбор на СОНК од Гевгелија, Богданци, Дојран и Валандово стапи во штрајк со глад
Рекордната прилепска манифестација со поразна слика - цементираната патосана младина од консумација на пивското задоволство
Во својата агенда за летна инвестициска активност општина Гевгелија ниту збор за копањето нови бунари за водоснабдување
Враќањето на агреманите за амбасадор на Ненад Колев кој во септември требаше да замине на функцијата амбасадор во Берлин ги подгрева сомнежите дека нешто не чини во процедурата на именување на амбасадорите
Владата на РМ на денешната седница го прогласи Понеделник 14 јули за Ден на жалост на целата територија на Република Македонија
Страница 137 од 155

 
 

 

Не пропуштајте ...

2014 Сите права задржани © ГевгелијаНет
Не е дозволено превземање на вестите без писмено одобрување.