Богојавление во Дојран и Богданци

Традицијата на осветување на водите на Дојрансото езеро испочитувана и годинава со Свечена Божествена литургија одржана од парохиски свештеник од црквата „Св. Ѓорги Мченик“ во Нов Дојран. Бројниот народ, дојранчани и гости, верници и верни на традицијата се собраа кај плажата Калдрма во Нов Дојран каде се одржа свечената церемонија на Водосвет. Потоа беше фрлен … Продолжи со читање Богојавление во Дојран и Богданци